Chia Chou

Chia ChouChia Chou se je rodil v Tajvanu in se z družino preselil v Toronto, ko je bil star 1 leto. S štirimi leti je pričel svoje glasbeno izobraževanje na Kraljevem Konservatoriju za Glasbo v Torontu in kasneje študiral s prof. Cliffordom Pooleom na Univerzi v Torontu. Leta 1978 je svojo izobrazbo zaključil na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Stuttgart (Nemčija) v razredu prof. Lieselotte Gierth.

Chou je leta 1980 v Berlinu prejel 1. nagrado na tekmovanju “Mendelssohn Piano Competition”, preboj do mednarodne kariere pa je dočakal leta 1981, ko je kot najmlajši udeleženec prejel 1. nagrado na 2. mednarodnem klavirskem tekmovanju v Sydneyu, Avstralija.

Leta 1987 je prejel bronasto medalijo na presižnem tekmovanju Queen Elisabeth v Bruslju, kjer je bil deležen obsežne pozornosti s strani občinstva in medijev kot glavni favorit.

Od leta 1990 je član tria Parnassus, ki je kar dvakrat prejel prestižno nagrado “Echo Classic”, leta 2001 in 2008, in sicer za “Najboljši posnetek komorne glasbe leta”. Leta 2006 je trio prejel nagrado “German Music Critics” za posnetek celotne zbirke klavirskih kvartetov Roberta Schumanna. Do danes je Chia Chou izdal preko 40 CDjev.

Trenutno je profesor komorne glasbe na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec v Avstriji.

Print Friendly, PDF & Email