Pravilnik

Masterclasses Haliaeti 2015

Pravilnik in koristne informacije


 1. Tečaji se pričnejo v petek, 24. 7. 2015.
 2. Uvodno srečanje bo ta dan ob 9.00 v avli Glasbene šole Izola. Prosimo, da nam sporočite, v kolikor se ga ne bi mogli udeležiti.
 3. Rok prijav je 15. 5. 2015.
 4. Vsem udeležencem priporočamo, da pridejo v Izolo v četrtek, torej en dan pred pričetkom.
 5. Koncerti udeležencev bodo 30. in, v primeru izjemnega števila udeležencev, tudi 31. 7.. Priporočamo, da planirate 1. 8. kot datum odhoda, saj bomo po zaključnem koncertu pripravili pogostitev ter podelitev diplom o udeležbi. Poleg tega je vedno lepo preživeti sproščen večer z ostalimi udeleženci in profesorji po enem tednu trdega dela in se posloviti s čudovitimi spomini.
 6. Vsak udeleženec (tako solisti kot komorne zasedbe) bo prejel najmanj 4 ure. Udeleženci, ki se odločijo za komorno opcijo pa še dodatne 3 s komorno zasedbo, ki jo bodo sestavili profesorji.
 7. Vsi razen pianistov bodo imeli na razpolago korepetitorja. Note zanj(o) je potrebno prinesti s sabo.
 8. Posamezni profesorji ne bodo nujno prisotni za celotno trajanje tečajev.
 9. Komorna opcija: v redkem primeru, da nam skupine ne bi bilo mogoče sestaviti, bomo znesek 150€ (kolikor znaša komorna opcija) povrnili.
 10. Kotizacije se ne povrnejo (razen v primeru, da nam ne bi uspelo zagotoviti mesta v izbranem razredu).
 11. Koncerti bodo snemani, izbrani pa bodo v živo predvajani, bodisi z naše, bodisi s strani Regionalnega RTV centra Koper – Capodistria. Posnetki bodo ostali v lasti KUD Ars Haliaeti in bodo uporabljeni v promocijske namene. Udeleženci se odpovejo vsem pravicam v zvezi s posnetim materialom, jih pa lahko po želji dobijo (opozarjamo, da je čakalna doba izjemno dolga, saj je potrebno posnetke obdelati).
 12. Glasbena šola Koper in izolska podružnica nam velikodušno ponuja v uporabo njihove prostore. Vsi se moramo zavedati, da smo njihovi gostje in moramo na prostore in istrumente paziti, kot če bi bili naši. Sledi spisek enostavnih pravil, katerim moramo slediti:
 • Vaditi je možno dnevno med 9.00 in 21.00
 • Hrano, pijačo, torbe in vse razen not ne polagamo na klavirje
 • Računalniki, knjige in drugi predmeti v vadnicah (učilnicah) so last bodisi GŠ Izola, bodisi profesorjev, ki v njih poučujejo, zato se jih ne smemo dotikati
 • Za lastnino, ki jo nenadzorovano udeleženci pustijo v sobah, ne moremo odgovarjati zato svetujemo, da dragocenih predmetov ne puščate v sobah
 • Luči in ventilatorje ob odhodu iz učilnic izklopite
 • Vsakršno vprašanje oz. težave brez zadržkov naslovite na umetniškega vodjo (Rok) ali na osebje tečajev
Print Friendly, PDF & Email