Tečaji

Draga glasbenica, dragi glasbenik,

vljudno te vabimo, da se udeležiš naših mojstrskih tečajev! Masterclasses Haliaeti 2014 ponujajo številne tečaje z uglednimi, mednarodno priznanimi pedagogi in umetniki. Potekali bodo na Glasbeni šoli Koper ter Osnovni šoli Koper (oddelek GŠ Koper) od 7. do 14. julija 2014. Udeležiš se lahko kot solist, z že sestavljeno komorno skupino, lahko pa solistično izkušnjo dodatno obogatiš z izbiro “komorne opcije”.


SOLISTI in KOMORNE SKUPINE 

Tako solisti kot zasedbe bodo prejeli najmanj 4 individualne ure z izbranim profesorjem. Po želji in v primeru, da bo pri profesorjih dovolj  prostih mest v razredu, lahko izbereš tudi več profesorjev. Priporočamo, da se o tem pozanimaš pred prijavo preko elektronske pošte.

Glede na to, da so v okviru tečajev organizirani številni nastopi, priporočamo, da vsak udeleženec vnaprej izdela vsaj eno skladbo. Izbrane koncerti bo posnel Regionalni RTV center Koper – Capodistria, ki bo posnetke tudi v živo predvajal na TV Kopru. Koncertne programe bodo sestavili profesorji.

Vaditi bo mogoče tekom celotnega trajanja tečajev, od 9.00 do 21.00 ure. Vsak razred bo imel na razpolago tudi korepetitorja, zato je potrebno prinesti s sabo tudi klavirske parte, v primeru, da se spremljavo potrebuje.

Kotizacija znaša 300€ za soliste, ter 500€ za komorne skupine. Vabljene so vse oblike komornih zasedb, samoumevno tudi dui.


KOMORNA OPCIJA

je izbira za vse, ki želijo izkoristiti dejstvo, da se bo naših tečajev udeležilo veliko nadarjenih mladih glasbenikov. Komorna igra je nepogrešljiv del življenja vsakega glasbenika. Zelo pogosto se zgodi, da preostale člane skupine spoznamo le nekaj dni pred koncertom, prav zato je izjemno pomembno, da se soočimo s temi izkušnjami zelo zgodaj. Profesorji bodo pregledali vse prijave in sestavili komorne zasedbe, ter izbrali program zanje na podlagi nivoja posameznih udeležencev.

Udeleženci, ki bodo izbrali komorno opcijo bodo seznanjeni s programom do 9. 6. 2014, kar bo vsekakor omogočilo vsakemu posamezniku dovolj časa, da dobro pripravi lastni part. V redkem primeru, da skupine ne bi bilo mogoče sestaviti, bo vplačani znesek za komorno opcijo povrnjen.

Spodbujamo, da udeleženci povabijo k udeležbi prijatelje, to pa je mogoče tudi navesti v prijavnem obrazcu, da nam olajša sestavo skupin. Komorno opcijo lahko izberejo tudi komorne skupine. Kot primer, če si klavirski trio želi sodelovati v kvartetu, oz. kvintetu. Na prijavnem obrazcu lahko navedeš tudi željeno skladbo in potrudili se bomo ustreči tvojim željam! Cena “komorne opcije” znaša 150€ (skupaj 450€), z izbiro le-te pa je vsak udeleženec deležen dodatnih treh ur komorne igre (skupaj 7).

Kotizacija ne vključuje nastanitve in prehrane. Naše društvo ima poseben dogovor s Študentskim domom Koper in restavracijo Osnovne šole Koper Cena nočitve v štiriposteljni sobi znaša 17,50€ (za zajtrk je potrebno odšteti dodatnih 3,50€), paket kosila in večerje pa znaša dnevno 6,50€, kar je izjemno ugodno, sploh glede na to, da je klaviteta odlična!

Rok prijav je 26. 5. 2014.

Vedno se potrudimo ustreči vsakemu udeležencu, zato nas lahko preko elektronske pošte vedno kontaktiraš in z veseljem se bomo potrudili najti odgovore na vsa vprašanja!

V pričakovanju tvoje prijave, te lepo pozdravljam,

Rok Palčič, predsednik KUD Ars Haliaeti

Print Friendly, PDF & Email