Koryun Asatryan, saksofon

Koryun AsatryanRojen leta 1985 v Armeniji, je pričel svoje glasbeno izobraževanje na kolidžu za glasbo v Yeveranu, v razredu prof. A. Manukyanu. Leta 2000 se je preselil v Nemčijo, kjer je v razredu prof. Daniela Gauthiera nadaljeval študij sprva v Dortmundu, od leta 2003 pa v Kölnu, kjer je podiplomski študij zaključil leta 2009. Leta 2002 se je med ostalim udeležil mojstrkih tečajev pri prof. Delanglu in prof. Bornkampu v Gapu (Francija). Leta 2006 se je v Sloveniji udeležil mojstrskega tečaja pri prof. Jean-Marie Londeix.

Od leta 1999 je prejel številne nagrade na tekmovanjih v Moskvi, Yeveranu, Kievu, Hamburgu, Oldenburgu, Berlinu in Bayreuthu. Posebne omembe je vreden dosežek iz 12. evrovizijskega tekmovanja mladih glasbenikov iz leta 2004 v Lucernu, kjer je prejel 2. nagrado, zastopal pa je Nemčijo. Oktobra 2006 je prejel 1. nagrado in posebno nagrado za najboljšo izvedbo sodobne skladbe na 1. mednarodnem tekmovanju za pihalce “Aeolus” v Düsseldorfu. 1. nagrado je leta 2008 prejel tudi na tekmovanju “Hülsta-Woodwind Competition” v Münstru.

Številne koncertne turneje v ZDA, Kanadi, Argentini, Braziliji, Urugvaju, Siriji, Lebanonu, Cipru, Rusiji, Koreji in koncerti v Nemčiji, Avstriji, Švici, Sloveniji, Italiji, na Češkem, Slovaškem, Japonskem, v Armeniji in drugod z Simfoničnim orkestrom MDR Leipzig, WDR orkestrom Köln, SWR orkestrom Stuttgart, Orkestrom Armenijske Filharmonije, Komornim orkestrom München, Simfoničnim orkestrom Lucern, “Festival Strings Lucern”, Komornim orkestrom Württemberg Heilbronn so bili odlično sprejeti. Sodeloval je s priznanimi dirigenti, kot so Michael Sanderling, Christoph Poppen, Ruben Gazarian in Christian Arming.

Uspešnost njegove kariere potrjujejo nastopi na festivalih kot so Schleswig-Holestein, Mecklenburg Vorpommern, “Musical Olympus” iz St. Petersburga, Colmar (Francija), Rheingau, Lucern in Musicfest Bremen ter številni drugi.

Koryun Asatryan je nastopil v slavnih koncertnih dvoranah, kot so Gewandhaus Leipzig, KKL Lucerne, Dortmund Concert Hall, Düsseldorf Tonhalle, Gasteig und Herkulessaal München, Sala Verdi Milano, Meistersingerhalle Nürnberg, Kölner Philharmonie in Liederhalle Stuttgart.

Print Friendly, PDF & Email