Kevin Robert Orr, klavir

“V samih štirih taktih sem spoznal, da je na delu izjemen, dozorel umetnik…” —Gramophone
“Prvorazredno igranje, izrazno in sigurno.” —American Record Guide
“Vznemirljivo, osebno, vedno pomembno…” —Nordbayerischer Kurier (Nemčija)
“Dostojanstvo in občutek proporcije…razvijajoči občutek pripovedi…” —Piano Professional (Združeno Kraljestvo)

Kevin Robert OrrKoncertni pianist Kevin Robert Orr uspešno združuje pedagoško in koncertno dejavnost. Predstavil se je na odrih pomembnih dvoran in umetniških ustanov širom Amerike, Evrope, Kitajske, Južne Koreje in Avstralije.
Njegovi nastopi in posnetki so poželi pohvale kritikov in občinstva celega sveta. Posebej njegovi posnetki brahmsovih klavirskih sonat in balad so bili deležni velikega uspeha v Evropi in Združenih državah.
Kot močan zagovornik glasbe še živečih skladateljev premierno izvaja klavirska ter komorna dela Jennifer Margaret Barker, Paul Basler, Houston Dunleavy, Paul Richards, Robert Rollin in John Weinsweig.
Predan široki rasti in bogatenju glasbenega izobraževanja, je ustanovitelj in direktor “Chinese – American International Piano Institute” v kitajskem mestu Chengdu ter “Univesrity of Florida International Piano Festival” (www.arts.ufl.edu/pianofestival). Med ostalim je predaval na festivalu “Val Tidone International Festival Summer Camp” v Piacenzi in je od samega začetka redno gostujoči profesor na mojstrskih tečajih “Masterclasses Haliaeti”.

Kljub temu, da je njegovo delo osredotočeno na klasično glasbo, Orr hkrati raziskuje alternativne glasbene stile, vključno z improvizacijo. Njegovo predavanje “Improvisation Keyboard Skills and Related Technology” vpelje študente v uporabo praktičnih tehnik igranja izven sveta klasične glasbe.

Dr. Orr je študiral na Cleveland Institutu, na Case Western Reserve University ter na šoli za glasbo Dana na Youngstown State University. Prejel je nagradiWilliam Kurzban Cleveland instituta in nagrado “Aurora Ragiani”. Njegovi profesorji so bili Paul Schenly, Robert Elliot Hopkins, Caroline Oltmanns, Melva Huebert in Doris Arnold-Cunningham.

Steinway umetnik Kevin Robert Orr snema za Meyer Media, LLC. Njegove zgoščenke so na voljo preko internetnih strani www.kevinrobertorr.com, iTunes, Amazon in Rhapsody.

Print Friendly, PDF & Email